PaisPop
Het is 2009. Een groep aankomende amateurmuzikanten wil hun passie – muziek maken met elkaar – eens echt live laten horen in Peize. Café Ensing omarmt het idee en PaisPop is geboren.
Bij PaisPop draait het om debuteren op het podium. Voor het eerst een nummer zingen of spelen voor publiek. Voor spontane optredens van mensen ‘die altijd al eens iets op een podium willen doen’. Tussen deze momenten door worden er nieuwe nummers gespeeld door de – steeds groter wordende – groep van eerdere deelnemers. Het blijkt een formule te zijn die werkt!
Na vier succesvolle edities bij Café Ensing verhuist PaisPop naar de Grote Zaal bij Boonstra. Jaarlijks groeit het aantal bezoekers. Het concept met spontane optredens is inmiddels aangescherpt door een gezamenlijke brainstormsessie waar met de deelnemers de nummers worden uitgezocht. Daarna worden de nummers tussen november en januari ingestudeerd. Allemaal om de avond soepel te laten verlopen.
In 2020 is het (voorlopig) de laatste PaisPop. Zaal Boonstra wordt afgebroken en dat betekent het einde van PaisPop in de huidige vorm. Maar Peize zou Peize niet zijn als er geen nieuwe initiatieven ontstaan. Maar voordat het zover is, wordt het dorp Peize nog een keer getrakteerd op een mooie avond met livemuziek. Volledig gespeeld en gezongen door muzikanten van eigen bodem.
Music makes the people come together!

Foto’s

2016

2017